TikTok’ta en popüler videolardan biri omuz botoksu… Sağlık alanında gerginliği ya da ağrıyı hafifletmek için yapılan botoks, yüzümüzden sonra şimdilerde gelin olma hayali kuran birçok genç kadının en popüler uygulaması olarak yükselen bir trend. Uygun dozlama ile estetik açıdan hoş bir incelme yaratan ve boynu daha uzun gösteren omuz botoksunu gelin birlikte mercek altına alalım.
Kimler yaptırabilir?
Kas, boyun ağrısı çekenler, bilgisayar başında uzun süre çalışanlar, boynunu daha uzun, omuzlarını daha ince göstermek isteyenler…
Zararı var mı?
Risk oldukça düşük. Ancak potansiyel yan etkileri elbette var. Bunlar; enjeksiyon bölgesinde yanma ve hassasiyet, hafif morarma… Uygulamadan kısa bir süre sonra bunlar da kısa sürede geçiyor.
Neye dikkat etmeli?
Öncelikle işi uzman kişilere, onaylı botokslarla yaptırın. Yüz botoksundan farklı bir işlem değil. Ağrı, acı hassasiyetiniz varsa öncesinde bölgesel uyuşturma sağlayan krem sürülmesini ve buz konulmasını isteyebilirsiniz.
Etkisi ne kadar sürüyor?
Etkisi uygulamadan üç-dört gün sonra görülmeye başlıyor. Tıpkı yüze yapılan botoks gibi… Yine kalıcılık süresi de tıpkı yüzde olduğu gibi yaşa, vücut yapınıza göre 3-6 ay arasına göre değişiyor.
Dr. Yasemin Savaş
Amerika ve Kore’de popüler olan bu trend Türkiye’de henüz bilinmiyor ve uygulanmıyor. Konuyu, Medikal Estetik Hekimi Yasemin Savaş’a sorduk.
“Omuz botoksu Kore’de yeni başlayan, Kore kadınlarının ırksal özelliklerine göre aslında ihtiyaçtan doğan bir akım. Amaç deltoid yani omuz kasında küçülmeyi ve kasın kendini bırakmasını sağlamak. Böylelikle doğuştan boynu kısa olan kişilerde omuzlar küçültülerek daha uzun boyunlu görünmeleri sağlanıyor. Bu kasta küçülme ile daha zarif bir omuz ve daha uzun bir boyun algısı yaratabilir ancak unutmamalı ki bir bütünün uyumu önemlidir, omuz, kalça ve bel genişliğiyle uyumlu olmazsa görüntü güzel olmayabilir. Bu uygulamanın Türk kadınları için çok ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum, zaten Türk kadını genel olarak geniş omuzlu değil, dar omuzlu. Burada omuz botoksunun popüler olacağını sanmam.”
imaj: Noah Silliman (Unsplash)